Protectia datelor cu caracter personal

De ce o politica de protectie a datelor personale?

Respectam dreptul asupra datelor dumneavoastra cu caracter personal (termen care se refera la informatii privind orice persoana fizica identificata sau identificabila). De aceea, dorim sa ne asiguram ca intelegeti ce informatii culegem, cum si de ce le folosim, cui le putem dezvalui, ce masuri de securitate luam pentru a le proteja, ce drepturi aveti si cum vi le puteti exercita.

Prin folosirea acestui website si crearea unui cont de utilizator, declarati in mod expres ca aveti 18 ani impliniti si ca ne permiteti sa va folosim datele personale asa cum este descris in acest material. In caz contrar, va rugam sa nu folositi website-ul.

Cine suntem

Platforma RingRing.ro este detinuta si operata de SC A&M TRANSLOGISTIC SRL, cu sediul social in Str. Oxigenului, Nr. 6, Cernica, Jud. Ilfov, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J23/1367/2007, Cod Fiscal Nr. RO21763544.

Numarul de inregistrare in Registrul Operatorilor de Date cu Caracter Personal detinut de ANSPDCP: 18824 din data: 21/09/2020

Ne puteti contacta pe e-mail la contact@RingRing.ro sau folosind adresa sediului social.


Ce categorii de date cu caracter personal prelucram

Date personale:

Cand va creati in mod voluntar un cont de utilizator folosind sistemul de inregistrare pe care il punem la dispozitie pe platforma RingRing.ro, va colectam urmatoarele date personale:

 • Nume;
 • Prenume;
 • Adresa de e-mail;
 • Telefon

In cadrul paginii dvs. personale (Contul meu) din platforma RingRing.ro aveti posibilitatea sa adaugati informatii suplimentare, precum: numar telefon mobil, numar telefon fix, adrese de livrare etc.;

Cand plasati o comanda, ne furnizati informatii precum: produsul dorit, numele si prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plata, numar de telefon etc.

Putem, de asemenea, sa colectam și sa prelucram ulterior anumite informatii cu privire la comportamentul dvs in timpul vizitarii site-ului nostru web sau a folosirii aplicatiei smartphone, pentru a va personaliza experienta online și a va pune la dispozitie oferte adaptate profilului dvs. Va invitam sa aflati mai multe detalii in acest sens prin consultarea sectiunii privitoare la scopurile prelucrarii de mai jos.

Pe site-ul nostru web și in aplicatia smartphone putem stoca și colecta informatii in cookie-uri și tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.

Nu colectam și nu prelucram in alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim sa colectam sau sa prelucram date ale minorilor care nu au implinit varsta de 18 ani.

Care sunt scopurile și temeiurile prelucrarii

Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

Pentru prestarea serviciilor RingRing.ro in beneficiul dvs.

Acest scop general poate include, dupa caz, urmatoarele:

 • Crearea și administrarea contului in cadrul platformei RingRing.ro;
 • Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;
 • Solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile sau serviciile achizitionate;
 • Returnarea produselor conform prevederilor legale;
 • Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;
 • Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la intrebarile dvs cu privire la comenzile dvs sau la bunurile și serviciile RingRing.ro sau ale comerciantilor din platforma RingRing.ro.

Prelucrarea datelor dvs. pentru aceste scopuri este in cele mai multe cazuri necesara pentru incheierea și executarea unui contract intre platforma RingRing.ro și dvs.. De asemenea, anumite prelucrari subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislatia aplicabila, inclusiv legislatia fiscala și contabila.

Pentru imbunatatirea serviciilor noastre

Ne dorim in permanenta sa va oferim cea mai buna experienta de cumparare online. Pentru aceasta, putem colecta și utiliza anumite informatii in legatura cu comportamentul dvs. de Cumpararor, va putem invita sa completati chestionare de satisfactie subsecvent finalizarii unei comenzi sau putem desfașura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii și cercetari de piata.

Ne intemeiem aceste activitati pe interesul nostru legitim de a desfașura activitati comerciale, avand intotdeauna grija ca drepturile și libertatile dvs. fundamentale sa nu fie afectate.

Pentru marketing

Vrem sa va tinem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care va intereseaza. In acest sens, va putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la produse adaugate in sectiunea "Cont/Cosul meu" sau sectiunea "Cont/Favorite" sau ati aratat interes sa le achizitionati, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie, și putem afișa recomandari personalizate pe site-ul web și in aplicatia smartphone. Pentru a va pune la dispozitie informatii de interes pentru dvs., putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dvs. de cumparator (de ex. produsele vizualizate / adaugate in wishlist / achizitionate) pentru a va crea un profil. Ne asiguram intotdeauna ca aceste prelucrari se efectueaza cu respectarea drepturilor și libertatilor dvs. și ca deciziile luate in baza acestora nu au efecte legale asupra dvs. și nu va afecteaza similar intr-o masura semnificativa.

In cele mai multe cazuri, ne intemeiem comunicarile de marketing pe consimtamantul dvs. prealabil. Va puteti razgandi și retrage consimtamantul in orice moment, prin:

 • Accesarea link-ului de dezabonare afișat in cadrul mesajelor pe care le primiti de la noi;
 • Contactarea RingRing.ro folosind detaliile de contact descrise mai sus.

In anumite situatii, ne putem baza activitatile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova și dezvolta activitatea comerciala. In orice situatie in care folosim informatii cu privire la dvs. pentru un interes legitim al nostru, avem grija și luam toate masurile necesare pentru ca drepturile și libertatile dvs. fundamentale sa nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteti solicita oricand, prin mijloacele descrise mai sus, sa oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in scop de marketing, urmand sa dam curs cererii dvs.

Pentru apararea intereselor noastre legitime

Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile și activitatea comerciala. Acestea pot include:

 • Masuri de protectie a site-ului web și a utilizatorilor platformei RingRing.ro fata de atacuri cibernetice:
 • Masuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;
 • Masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, fiind inteles ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru intre interesele noastre și drepturile și libertatile dvs. fundamentale.

De asemenea, in anumite cazuri ne intemeiem prelucrarea pe dispozitii legale cum ar fi obligatia de a asigura paza bunurilor și valorilor prevazuta de legislatia aplicabila in aceasta materie.

Cat timp pastram datele dvs. cu caracter personal

Ca regula generala, vom stoca datele dvs. cu caracter personal cat timp aveti un cont in platforma RingRing.ro. Puteti sa ne solicitati oricand ștergerea anumitor informatii sau inchiderea contului și vom da curs acestor solicitari, sub rezerva pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior inchiderii contului, in situatiile in care legislatia aplicabila sau interesele noastre legitime o impun.

Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal

Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs. urmatoarelor categorii de destinatari:

 • Comerciantilor inscrisi in platforma RingRing.ro
 • Furnizorilor de servicii de curierat
 • Furnizorilor de servicii de plata/bancare;
 • Furnizorilor de servicii de marketing / telemarketing;
 • Furnizorilor de servicii de cercetare de piata;
 • Furnizorilor de servicii IT (dezvoltatorii platformei RingRing.ro);
 • altor societati cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si serviciilor noastre.

In cazul in care ne revine o obligatie legala sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autoritati publice.

Ne asiguram ca accesul la datele dvs. de catre tertii persoane juridice de drept privat se realizeaza in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, in baza unor contracte incheiate cu aceștia.

Cum protejam securitatea datelor dvs. cu caracter personal

Ne angajam sa asiguram securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

Transmisia datelor dvs. cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultima generatie si le stocam pe servere securizate, asigurand in acelasi timp redundanta datelor.

Pentru efectuarea platilor folosim serviciile procesatorului de plati NETOPIA Payments S.R.L. Orice informatii privitoare la plati sunt criptate, folosind tehnologia HTTPS cu criptare TSL 1.2.

In ciuda masurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, va atragem atentia ca transmiterea informatiilor prin Internet, in general, sau prin intermediul altor retele publice, nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute şi utilizate de catre terte parti neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

Ce drepturi aveti

Regulamentul general privind protectia datelor va recunoaște o serie drepturi in legatura cu datele dvs. cu caracter personal. Puteti solicita accesul la datele dvs., corectarea oricaror greșeli din fișierele noastre și/sau va puteti opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. De asemenea, va puteti exercita dreptul de a va plange autoritatii de supraveghere competente sau de a va adresa justitiei. Dupa caz, puteti beneficia și de dreptul de a solicita ștergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor dvs. și dreptul la portabilitatea datelor.